FORUM ZF DIGITAL - Neţin, Lenovo: Piaţa locală de PC-uri va creşte cu 20% în acest an, la 700.000 de unităţi

Piaţa locală a calculatoarelor personale (PC) va creşte cu 20% în 2011, la 700.000 de unităţi, şi va mai trece câţiva ani pentru a atinge vârful din 2008, când au fost vândute un milion de unităţi, a declarat, miercuri, directorul general al Lenovo România, Aurel Neţin, la forumul ZF Digital '11.

220 afișări
Imaginea articolului FORUM ZF DIGITAL - Neţin, Lenovo: Piaţa locală de PC-uri va creşte cu 20% în acest an, la 700.000 de unităţi

FORUM ZF DIGITAL - Neţin, Lenovo: Piaţa locală de PC-uri va creşte cu 20% în acest an, la 700.000 de unităţi (Imagine: Shutterstock)

"Nu ştiu cum creşte, dar cifrele pe care le-am înregistrat arată că ne îndreptăm spre această cifră. România şi Serbia sunt singurele state din zonă care au înregistrat vânzări în creştere pe piaţa PC-urilor", a spus Neţin la forumul ZF Digital '11, care coordonează operaţiunile Lenovo şi în Bulgaria şi Republica Moldova.

El a adăugat că 50% din vânzările de PC-uri provin din segmentul consumer, 30-35% de la IMM-uri, iar diferenţa revine companiilor mari.

Lenovo este numărul doi în topul producătorilor de PC-uri la nivel internaţional.

În 2005, compania a achiziţionat divizia de computere personale a IBM, pentru 1,25 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici