Fostul secretar general al Guvernului, Mihai Busuioc, este noul preşedinte al Curţii de Conturi

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor l-a votat, miercuri, cu 275 de voturi "pentru" şi 95 de voturi „împotrivă" pe fostul secretar general al Guvernului, Mihai Busuioc, în funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi.

1300 afișări
Imaginea articolului Fostul secretar general al Guvernului, Mihai Busuioc, este noul preşedinte al Curţii de Conturi

Fostul secretar general al Guvernului, Mihai Busuioc, este noul preşedinte al Curţii de Conturi

Totodată, plenul reunit l-a votat pe Nicu Marcu în funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi, cu 270 de voturi "pentru" şi 100 de voturi "împotrivă".

În acelaşi timp, au fost votaţi şi Aurel Dumitru în funcţia de consilier de conturi, Lucian Dan Vlădescu în funcţia de preşedinte al Autorităţii de Audit şi Florin Tunaru în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit.

Comisiile reunite de buget-finanţe au validat, marţi, candidatura lui Mihai Busuioc pentru funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi, Busuioc afirmând că în cadrul instituţiei ar trebui înfiinţată o direcţie cu rol de îndrumare a autorităţilor publice.

Mihai Busuioc, actualmente secretar general al Guvernului, a declarat, marţi, în cadrul şedinţei în care a fost audiat de către comisiile parlamentare, că în cadrul Curţii de Conturi ar trebui înfiinţată o direcţie cu rol de îndrumare a autorităţilor publice. "Cred că suntem cu toţii de acord că este absolut necesar să înfiinţăm o direcţie care să aibă rol de îndrumare a autorităţilor publice. Acest rol de îndrumare a existat şi înainte, prin anii '90, în activitatea Curţii. Odată cu modificarea Legii Curţii de Conturi, când activitatea jurisdicţională a trecut la instanţele judecătoreşti, acest rol a fost pierdut. Este o fugă o de responsabilitate a funcţionarilor, a auditorilor de la Curtea de Conturi. Cred că este timpul să ne întoarcem spre această activitate şi absolut toate instituţiile din România ar trebui să se deschidă şi să existe o Direcţie de îndrumare, nu de consultanţă, pentru că legea interzice consultanţa", a declarat Mihai Busuioc.

Candidatura lui Mihai Busuioc a fost validată în comisii cu 18 voturi "pentru", 10 "împotrivă" şi o abţinere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici