Fostul şef al AIG Hank Greenberg este chemat, la 91 de ani, în faţa justiţiei

Maurice "Hank" Greenberg, fostul CEO al companiei de asigurări American International Group (AIG), este implicat într-un proces în New York, la peste zece ani după ce acuzaţiile au fost lansate, potrivit BBC.

467 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al AIG Hank Greenberg este chemat, la 91 de ani, în faţa justiţiei

Fostul şef al AIG Hank Greenberg este chemat, la 91 de ani, în faţa justiţiei

În proces mai este implicat şi Howard Smith, fostul director financiar al firmei de asigurări. Ei sunt acuzaţi că au realizat tranzacţii ilicite pentru a ascunde dificultăţile financiare ale companiei de asigurări.

Ambii au negat acuzaţiile aduse de procurorul general din New York, Eliot Spitzer, încă din anul 2005, când au susţinut că nu există dovezi. Totuşi, Curtea de Apel a admis că sunt suficiente probe pentru ca procesul să înceapă.

Actualul procuror general al New York-ului, Eric Schneiderman, a declarat că vrea să continue cazul pentru a arăta că „nimeni, oricât ar fi de bogat sau de puternic, nu poate evita să fie tras la răspundere”.

Avocatul lui Greenberg, Davis Boies, crede că procesul este susţinut de motivaţiile politice ale fostului procuror Spitzer. „Acest caz a fost intentat în mod expres de Eliot Spitzer, pentru că era supărat pe Hank Greenberg”, a spus Boies.

Compania de asigurări AIG, care a emis garanţii pentru creditele sub-prime, aproape s-a prăbuşit în 2008, din cauza crizei financiare, dar a fost ajutată de guvernul american, care a preluat 80% din acţiuni şi a oferit un ajutor de 185 de miliarde de dolari. Greenberg a demisionat din firmă în martie 2005.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici