Grupul american AIG vinde divizia de leasing aerian pentru cinci miliarde de dolari

Grupul american de asigurări AIG a încheiat un acord cu AerCap Holdings pentru vânzarea către compania olandeză a operaţiunilor de leasing aerian la preţul de cinci miliarde de dolari, după ce un grup de investitori chinezi, care trebuia să preia divizia, nu a respectat termenul limită.

67 afișări
Imaginea articolului Grupul american AIG vinde divizia de leasing aerian pentru cinci miliarde de dolari

Grupul american AIG vinde divizia de leasing aerian pentru cinci miliarde de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

AerCap va prelua integral International Lease Finance Corp, a doua mare companie de leasing de aeronave din lume, pentru trei miliarde de dolari şi un pachet de 46% din acţiunile proprii, potrivit Bloomberg.

Tranzacţia urmează să se încheie în trimestrul al doilea al anului următor.

AIG a apelat la compania olandeză după ce un grup de investiori chinezi, în frunte cu fondul de investiţii P3, nu a plătit la timp 4,2 miliarde de dolari, preţul convenit pentru 80% din acţiuni.

Grupul american îşi reorganizează activităţile, pentru a se concentra pe operaţiunile de asigurări, în contextul atenţiei sporite a autorităţilor în privinţa marilor companii financiare.

AIG a fost desemnată instituţie financiară de importanţă sistemică de către autorităţie americane şi susţinută în contextul crizei financiare globale. Pentru a restitui ajutorul financiar, asigurătorul a vândut active de peste 70 de miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici