FOTO Inovaţie în dialogul companii-clienţi: Apa Nova reia consultările directe cu bucureştenii

La Sala Palatului din Bucureşti s-a desfăşurat miercuri o consultare publică mai puţin obişnuită. Este a doua oară când conducerea Apa Nova poartă cu bucureştenii un dialog live, acest format de eveniment constituind o premieră naţională. Nici un alt furnizor de utilităţi nu a mai procedat astfel.

201 afișări
Imaginea articolului FOTO Inovaţie în dialogul companii-clienţi: Apa Nova reia consultările directe cu bucureştenii

Inovaţie în dialogul companii-clienţi: Apa Nova reia consultările directe cu bucureştenii (Imagine: Vlad Stan/ Mediafax Arhiva Foto)

Cei aproximativ 1.000 de participanţi au adresat întrebări punctuale conducerii Apa Nova - Compania de Ape Bucureşti (ANCAB), prezentă la dezbateri pentru a detalia un bilanţ al activităţii şi pentru a explica investiţiile pe care le derulează în infrastructura oraşului. Dialogul a relevat modul cum se calculează tarifele şi cum stă Capitala în comparaţie cu alte oraşe.

„Apetitul pentru acest gen de întâlniri a fost demonstrat de interesul manifestat în sală, oamenii recunoscând că nu au prea des ocazia să cunoască personal conducerea unei companii atât de importante pentru sănătatea şi calitatea traiului zilnic”, arată organizatorii.

Printre concluziile dialogului purtat cu bucureştenii s-a desprins şi aceea că, spre exemplu, canalizarea Capitalei are peste un secol vechime, iar suma pe care ANCAB o investeşte în infrastructura în 2017 este în jur de 30 de milioane de euro. Apa Nova reprezintă, conform Băncii Mondiale, un exemplu de succes de parteneriat public-privat, suma totală investită de companie în cei 16 de ani de concesiune depăşind 400 de milioane de euro. Aceşti bani au fost investiţi din surse proprii, degrevând bugetul Primăriei Capitalei, iar compania nu beneficiază de subvenţii, singurele surse de venit fiind cele din contractele cu asociaţiile de proprietari pentru furnizarea apei potabile şi pentru canalizare.

De asemenea, tariful practicat de Apa Nova pentru furnizare şi canalizare este printre cele mai mici din ţară, conform unui clasament al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici