France Telecom, Sagem şi Thomson vor să concureze Microsoft în domeniul aplicaţiilor IT

Companiile franceze France Telecom, Sagem şi Thomson au format o companie mixtă în domeniul aplicaţiilor informatice destinate Internetului, pentru a concura grupul Microsoft.

2 afișări
Imaginea articolului France Telecom, Sagem şi Thomson vor să concureze Microsoft în domeniul aplicaţiilor IT

France Telecom, Sagem şi Thomson vor să concureze Microsoft în domeniul aplicaţiilor IT

Noua aplicaţie produsă de companie, Soft At Home, contribuie la îmbunătăţirea conexiunilor între reţeaua de Internet şi televizoare, telefoane şi alte aparate electronice. Obiectivul companiei mixte este să creeze un standard în industrie şi să licenţieze aplicaţia către operatorii de telecomunicaţii din întreaga lume.

Noua companie va concura Microsoft, care, în ultimii doi ani, a făcut progrese semnificative în domeniul televiziunii prin intermediul Internetului şi a licenţiat softul Mediaroom unor operatori precum AT&T, BT Group, Deutsche Telekom şi Bell Canada.

France Telecom, care realizează operaţiuni comerciale în special prin brandul Orange, nu a precizat valoarea investiţiei în compania mixtă, dar a arătat că bugetul total ar susţine o afacere cu 70-80 de angajaţi.

"Dorim să creăm un standard în industria de profil. Aplicaţiile noastre vor satisface mai bine nevoile operatorilor de telecomunicaţii decât alte produse, cum sunt cele produse de Microsoft", a declarat preşedintele executiv al France Telecom, Georges Penalver, care coordonează activităţile Orange Labs şi cele de marketing strategic.

France Telecom deţine o participaţie de 60% la compania mixtă, iar restul revine în proporţii egale celorlalţi doi parteneri.

Noul software de sursă deschisă produs de compania mixtă va fi lansat pe piaţa franceză în a doua jumătate a acestui an şi ulterior la nivel internaţional.

Aplicaţia va permite activităţi precum vizualizarea pe televizor a unor fotografii stocate pe computer şi preluarea unor apeluri telefonice prin telecomandă.

"Dacă nu facem nimic, vom avea o piaţă fragmentată cu standarde diferite, în diverse state, iar acest fapt ar reprezenta o pierdere în sector", a spus Penalver.

France Telecom este membru al Open IPTV Forum, organizaţie care promovează stabilirea unui standard unic pentru televiziunea prin Internet, astfel încât toate sistemele să fie interconectabile.

Alţi membri ai organizaţiei sunt Telecom Italia, AT&T, Siemens, Sony Corp, Samsung Electronics, Panasonic, Philips şi Ericsson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici