Franks: Deficitul bugetar trebuie redus la 4,4% din PIB anul viitor

Guvernul s-a angajat cu FMI să facă o serie de reforme structurale, printre care modificarea legii finanţelor publice locale şi aprobarea legii salarizării unice, ceea ce ar permite reducerea deficitului bugetar până la 4,4% din PIB în 2011, a declarat şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

19 afișări
Imaginea articolului Franks: Deficitul bugetar trebuie redus la 4,4% din PIB anul viitor

Franks: Deficitul bugetar trebuie redus la 4,4% din PIB anul viitor (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto/AFP)

"Legea finanţelor publice locale ar trebui modificată până la sfârşitul lunii septembrie pentru a îmbunătăţi performanţa la nivel local şi pentru a asigura o distribuire fiscală echitabilă la toate nivelurile guvernamentale", a spus Franks, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că este important ca legea salarizării unice să fie aprobată tot până la septembrie 2010.

Pe de altă parte, Fabienne Ilkowitz, reprezentantul Comisiei Europene în delegaţia FMI, a recunoscut că România a făcut progrese în ceea ce priveşte reformele, respectiv aprobarea de către Parlament a legii responsabilităţii fiscale, şi se aşteaptă ca legea salarizării unice şi cea a pensiilor să fie aprobate în curând.

"Aceste măsuri ar trebui să ducă la coborârea ţintei de deficit bugetar până la 4,4% din PIB anul viitor", a explicat Franks.

El a precizat că alte măsuri care trebuie implementate vizează intensificarea eforturilor de reducere a evaziunii fiscale, diminuarea costurilor pentru întreprinderile publice de stat şi noi acţiuni pentru reducerea ineficienţei şi risipei în sistemele de educaţie şi sănătate.

FMI a convenit cu autorităţile române ca ţinta de deficit bugetar pentru acest an să crească de la 5,9% din PIB la 6,8% din PIB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici