Franks, FMI: Creşterea TVA este o decizie a Guvernului

Guvernul va decide dacă este oportună creşterea TVA, însă, dacă relansarea economică se va produce mai rapid decât se anticipează, necesitatea majorării unor taxe se reduce, a afirmat, miercuri, şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks.

13 afișări
Imaginea articolului Franks, FMI: Creşterea TVA este o decizie a Guvernului

Şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks (Montaj foto)

"O majoare a TVA este o decizie a Guvernului. Până acum, Executivul nu a luat o astfel de decizie, însă dacă o va face, va fi nevoie să ne uităm la foarte multe detalii. Sunt foarte multe opţiuni din care Guvernul poate să aleagă", a spus Franks, şeful delegaţiei FMI care a evaluat cu autorităţile române derularea acordului stand-by, aprobat în luna mai de boardul instituţiei financiare.

Franks a declarat, luni, că speră ca economia să atingă punctul minim în următoarele trei trimestre, de unde va relua creşterea. El estimează pentru 2010 că economia va creşte uşor, cu 0,5-1%.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat la finele lunii iulie că Guvernul nu are în vedere o majorare a taxelor principale în acest an.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici