Franks: Nu toate obiectivele din noul program se vor realiza. Important este ca direcţia să fie bună

Noile obiective pe care Guvernul şi FMI le propun în noul acord pe doi ani, care va prelungi înţelegerea existentă, sunt ambiţioase şi nu vor fi îndeplinite în totalitate, însă este important ca direcţia în care se mişcă România să fie bună, consideră Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România.

34 afișări
Imaginea articolului Franks: Nu toate obiectivele din noul program se vor realiza. Important este ca direcţia să fie bună

Franks: Nu toate obiectivele din noul program se vor realiza. Important este ca direcţia să fie bună (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"Ştiu că avem o agendă ambiţioasă în noul program, şi îmi dau seama că nu toate obiectivele din acel program se vor realiza, dar nu este o chestiune să obţii tot ce îţi doreşti, ci este o chestiune dacă mişti ţara în direcţia cea bună. Noi nu suntem la conducerea acestei ţări, dar sperăm că ajutăm ţara să se mişte în direcţia cea bună", a spus Franks la postul public de televiziune.

Oficialul FMI a arătat că îşi doreşte ca peste un an România să fi terminat cu succes prima parte a noului acord, creşterea economică să fi accelerat către 4-5%, să fi fost create noi locuri de muncă şi să fi existat un progres semnificativ în restructurarea întreprinderilor publice.

O misiune a FMI s-a aflat în România în ultimele două săptămâni pentru o nouă evaluare a acordului stand-by, dar şi pentru stabilirea noilor parametri ai acordului de tip precautionary care va fi încheiat în primăvara acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici