Franţa cere G7 să discute impactul economic al cutremurului din Japonia

Franţa a cerut, miercuri, ca miniştrii de Finanţe şi reprezentanţii băncilor centrale din G7 să discute impactul economic al cutremurului din Japonia, inclusiv posibile măsuri pentru calmarea pieţelor financiare.

28 afișări
Imaginea articolului Franţa cere G7 să discute impactul economic al cutremurului din Japonia

Franţa cere G7 să discute impactul economic al cutremurului din Japonia (Imagine: Mediafax Foto)

O sursă guvernamentală a declarat că este posibil ca discuţiile să aibă loc prin teleconferinţă, în această săptămână.

Franţa, care prezidează G8 (grupul naţiunilor industrializate şi Rusia) şi G20, care reuneşte state dezvoltate şi emergente, va propune o reuniune ministerială a G20 pe tema opţiunilor pentru sectorul energetic, după criza nucleară din Japonia.

"Trebuie să fim la dispoziţia prietenilor japonezi, în probleme monetare", a declarat ministrul francez de Finanţe Christine Lagarde, după o şedinţă de guvern.

Ea a arătat că a solicitat organizarea unei întâlniri a miniştrilor de Finanţe şi a reprezentanţilor băncilor centrale din G7 referitoare "la problema datoriilor Japoniei şi modalităţile de reacţie la nivel financiar".

Sursa a arătat că discuţiile se vor referi la o analiză de ansamblu a implicaţiilor economice ale crizei, inclusiv impactul asupra creşterii economice şi a surselor de energie, şi efectul asupra pieţelor financiare.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Francois Baroin, care este şi ministru pentru Buget, a declarat că discuţiile vor fi stabilite pentru miercuri seara sau joi.

"Obiectivul este să evaluăm situaţia japoneză la nivel internaţional, consecinţele economice şi lecţiile care trebuie învăţate", a spus Baroin.

Preşedintele Nicolas Sarkozy a declarat în şedinţa de guvern că va convoca o reuniune specială a miniştrilor din G20 pentru discutarea opţiunilor în domeniul energiei, după criza nucleară din Japonia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici