Franţa interzice pescuitul în Golful Biscaya deoarece delfinii sunt în pericol de dispariţie

Autorităţile din Franţa au decis să interzică pescuitul în Golful Biscaya, deoarece delfinii din Atlantic sunt în pericol de dispariţie, potrivit Sky News.

154 afișări
Imaginea articolului Franţa interzice pescuitul în Golful Biscaya deoarece delfinii sunt în pericol de dispariţie

Oamenii de ştiinţă estimează că în jur de 10.000 de delfini şi marsuini sunt ucişi în fiecare an în apele din largul coastei vestice a Franţei, în timp ce ecologiştii cred că unele forme de viaţă marină sunt pe cale de dispariţie.

Guvernul francez este obligat să interzică pescuitul în zonele de coastă din vest, pe fondul temerilor că delfinul comun este în „pericol serios" de dispariţie.

Institutul Oceanografic Pelagis a estimat că aproape 1.000 de delfini au murit pe coasta atlantică a ţării în această iarnă din cauza „capturării accidentale în timpul pescuitului”.

Consiliul de Stat francez a acordat oficialilor guvernamentali şase luni pentru a interzice pescuitul în unele părţi ale Golfului Biscaya şi pentru a proteja mai bine delfinii.

Oamenii de ştiinţă estimează că aproximativ 10.000 de delfini sunt ucişi în fiecare an numai în zona maritimă din vestul Franţei. Decesele sunt în mare parte cauzate de pescuitul industrial.

Experţii au mai aflat că delfinii şi-au schimbat modelele de reproducere pentru a naşte mai repede, o schimbare care apare înainte de dispariţia unei specii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici