Fraţii Negoiţă opresc construcţia unui mall din cauza crizei economice

Oamenii de afaceri Robert şi Ionuţ Negoiţă vor opri, în prima parte a lunii decembrie, lucrările de construcţie începute în august la un proiect care include un mall şi două clădiri de birouri, urmând să le reînceapă cel mai devreme în luna martie, daca situaţia economică se va îmbunătăţi.

31 afișări
Imaginea articolului Fraţii Negoiţă opresc construcţia unui mall din cauza crizei economice

Fraţii Negoiţă opresc construcţia unui mall din cauza crizei economice (Imagine: Mediafax Foto)

"Am decis ca, din cauza crizei economice, să oprim într-o săptămână-două lucrările de construcţie. Le vom relua cel mai devreme în martie, în funcţie de cum se mişcă piaţa până atunci", a declarat agenţiei MEDIAFAX Ionuţ Negoiţă.

Fraţii Negoiţă au început, în luna august a acestui an, lucrările la un proiect comercial şi de birouri de peste 150.000 de metri pătraţi, investiţie de peste 110 milioane de euro. Proiectul, prima investiţie pe segmentul de retail a oamenilor de afaceri, amplasat în zona Vitan - Bucureşti, urma să fie terminat la sfârşitul anului viitor.

"Construcţia mall-ului este, în acest moment, la nivelul etajului trei", a precizat Ionuţ Negoiţă.

Tot în zona Vitan, fraţii Negoiţă au început construcţia a 13 blocuri cu 1.700 de apartamente, proiect care va fi continuat.

"Vom relua proiectul mall-ului atunci când se vor mai linişti apele. Cea mai mare problemă pe care o avem este legată de finanţare. O parte din banii necesari ar fi trebuit să provină din credite bancare, care acum se obţin mult mai greu, iar cealaltă din surse proprii, dar suntem şi în cazul acesta dependenţi de încasările pe care le avem din vânzarea celor 1.700 de apartamente", a adăugat omul de afaceri.

El a spus că din cele 1.700 de apartamente a vândut până acum circa 600.

"Dacă lucrurile ar fi mers aşa cum începuseră, ar fi trebuit ca acum să fi vândut cam 850 de apartamente. Dacă vânzările de apartamente vor ajunge nu la ce se înâtmpla înainte de criză, dar măcar la 60-70% din volumul tranzacţiilor de atunci, vom reporni lucrările la mall", a afirmat Negoiţă.

Fraţii Negoiţă, proprietarii firmei Pro Confort, deţin două hoteluri la Otopeni, unul în centrul Bucureştiului şi Rin Grand Hotel, din zona Vitan, care, cu cele 1.500 de camere, este cel mai mare din România şi unul dintre cele mai mari din Europa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici