Fructele şi legumele româneşti vor fi vândute în marile reţele când livrările vor fi constante

Furnizorii de fructe şi legume produse în România vor putea să vândă în marile reţele comerciale cantităţi importante când vor avea posibilitatea să asigure livrări constante de-a lungul unui an, potrivit Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR).

143 afișări
Imaginea articolului Fructele şi legumele româneşti vor fi vândute în marile reţele când livrările vor fi constante

Fructele şi legumele româneşti vor fi vândute în marile reţele când livrările vor fi constante

"Nu este vorba că boicotăm economia românească. În general dorim să oferim acelaşi sortiment de produse la preţuri apropiate tot timpul anului", a declarat, marţi, la conferinţa Romania Retail Forum 2008, organizată de MEDIAFAX, vicepreşedintele AMRCR, Alexandru Vlad.

El a spus că marea problemă a legumelor şi fructelor româneşti este caracterul sezonier al acestora.

"Soluţia este să găsim furnizori români care să ne poată livra produse autohtone timp de 365 de zile pe an. Pentru acest lucru trebuie să se facă investiţii în infrastructura agricolă şi să nu mai dărâmăm serele pentru afaceri imobiliare", a spus Vlad.

Potrivit acestuia, dacă investiţiile din domeniu vor fi făcute profesionist, România va putea chiar să exporte astfel de produse.

Alexandru Vlad a citat un studiu de caz al companiei Selgros, conform căruia 78% din legumele şi fructele comercializate în unităţile cash&carry ale retailerului sunt produse în afara ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici