Furnizorii Alitalia au început să ceară companiei plăţi integrale în avans

Furnizorii operatorului aerian Alitalia au început să ceară garanţii sau plata integrală a facturilor înaintea livrărilor, iar compania face eforturi pentru a continua plăţile, a declarat administratorul care supraveghează procesul de faliment pentru ziarul Il Sole 24 Ore.

18 afișări
Imaginea articolului Furnizorii Alitalia au început să ceară companiei plăţi integrale în avans

Furnizorii Alitalia au început să ceară companiei plăţi integrale în avans

Administratorul Augusto Fantozzi a arătat că Alitalia dispune de lichidităţi de 30-50 milioane euro, sub pragul de 70 milioane euro necesar pentru operaţiunile lunare.

"De la declararea insolvenţei, furnizorii au început să ceară plăţi în avans sau depozite de garanţie. Ne vom îndeplini toate angajamentele. Nimeni nu va putea spune că nu plătim", a declarat oficialul într-un interviu publicat duminică.

În primele şase luni ale anului, Alitalia a avut pierderi de 547 milioane euro, iar estimările indică o creştere până la 800 milioane euro la finele lui septembrie, a mai spus el.

Fantozzi a fost desemnat la finele lunii august de guvernul Berlusconi să supravegheze procesul de faliment al Alitalia.

Numirea face parte din planul de salvare a liniei aeriene, într-un efort al administraţiei de la Roma de a nu provoca pierderea a mii de locuri de muncă prin prăbuşirea companiei.

Potrivit programului, un grup de investitori recrutaţi de consilierul guvernului în această problemă, Intesa Sanpaolo, s-au oferit să cumpere părţi din Alitalia pentru a crea o nouă linie aeriană împreună cu rivalul italian Air One.

Fantozzi a confirmat că grupul CAI a fost singurul care a depus o ofertă validă pentru preluarea acestor active, evaluându-le la 400 milioane euro.

Totodată, oficialul a spus că Banca Leonardo a fost numită să evalueze activele Alitalia.

Un partener strategic străin este consider crucial pentru succesul planului de salvare, iar Intesa a purtat discuţii cu Air France-KLM şi Lufthansa pentru vânzarea unor participaţii minoritare. Totodată, oficialii italieni intenţionează să facă o propunere similară British Airways.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici