Fuziunea Gaz de France-Suez, aprobată de autorităţile franceze de reglementare

Autoritatea franceză de reglementare a pieţelor financiare (AMF) a aprobat fuziunea grupurilor energetice Gaz de France (GDF) şi Suez, iar acţionarii celor două companii se vor întruni pe16 iulie pentru a lua o decizie în ceea ce priveşte termenii finali ai tranzacţiei.

48 afișări
Imaginea articolului Fuziunea Gaz de France-Suez, aprobată de autorităţile franceze de reglementare

Fuziunea Gaz de France-Suez, aprobată de autorităţile franceze de reglementare

Astfel, toate procedurile necesare pentru fuziune au fost îndeplinite, fiind necesar doar votul acţionarilor pentru finalizarea planului, se arată într-un comunicat comun al celor două grupuri.

Proiectul de fuziune presupune un schimb de acţiuni, respectiv 21 de titluri GDF pentru 22 de unităţi Suez.

Simultan, 65% din capitalul diviziei de gestionare a deşeurilor Suez Environnement, care va devenit companie independentă, vor fi distribuite acţionarilor Suez, în proporţie de o acţiune Suez Environnement pentru patru acţiuni Suez.

După aprobarea proiectului de către acţionari, fuziunea ar putea fi finalizată la 22 iulie.

În urma acestei operaţiuni, titlurile grupului GDF Suez vor intra la tranzacţionare pe Euronext Paris, fiind prezente în acelaşi timp şi pe Euronext Bruxelles şi pe piaţa reglementată a Bursei de la Luxembourg.

GDF Suez, care va fi unul dintre cele mai importante grupuri europene din industria energetică, are ca obiectiv un profit EBITDA (înainte de plata dobânzilor, taxelor, includerea deprecierii şi a amortizării) de 17 miliarde de euro în 2010, după investiţii de 10 miliarde de euro pe an în următorii trei ani.

Gaz de France controlează în România distribuitorul de gaze naturale Distrigaz Sud, preluat în 2005 de la stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici