G.C. Păunescu: Economic, România va fi lovită puternic în aprilie-mai şi septembrie-octombrie

Omul de afaceri George Constantin Păunescu a declarat, miercuri, la începutul întâlnirii reprezentanţilor patronatelor cu şeful statului, că, economic, România "va fi lovită foarte puternic" în aprilie-mai şi septembrie-octombrie.

306 afișări
Imaginea articolului G.C. Păunescu: Economic, România va fi lovită puternic în aprilie-mai şi septembrie-octombrie

G.C. Păunescu: Economic, România va fi lovită puternic în aprilie-mai şi septembrie-octombrie

"Este mai grav decât se pare", i-a spus Păunescu lui Băsescu, referindu-se la situaţia economică.

"Din păcate, România va fi lovită foarte puternic în aprilie-mai şi septembrie-octombrie, spun aceste lucruri cu toată responsabilitatea şi văzând circuitul economic şi angajamentele pe ramuri ale economiei", a afirmat Păunescu.

Omul de afaceri a adăugat că patronatele au prezentat puncte de vedere care au fost luate în seamă într-o mai mică sau mai mare măsură.

El a menţionat că patronatele doresc măsuri care să eficientizeze utilizarearea resurselor.

Totodată, el a arătat că este de acord cu susţinerea băncilor, dar până într-o limită.

"Sunt de acord să susţinem băncile, dar până într-o limită, fondurile disponibile să fie garanţii făcute de stat, nu lichiditate", a spus Păunescu, menţionând că este acţionar la o bancă.

"Suntem supăraţi dacă utilizăm fondurile pentru garanţii în bănci, în loc să facem garanţii pentru economia reală", a afirmat Păunescu, precizând că nu doreşte să se înţeleagă că ar susţine că băncile nu fac parte din economia reală.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la începutul întâlnirii cu reprezentanţii patronatelor, că, în general, punctele de vedere ale acestora au fost preluate, pe cât a fost posibil, de către Guvern.

Citeşte şi:

Băsescu: Salariile din sectorul bugetar, mai mari decât în zona de producţie

Băsescu: Nu m-am întâlnit cu reprezentanţi ai FMI la MFP

Petcu: Moratoriul de 6 luni privind salariile, subiectul discuţiei cu preşedintele

Petcu: Preşedintele vrea ca bugetul de stat să fie adoptat joi

Boc: Discuţiile pentru buget sunt în fază finală

Băsescu: Am prezentat sindicatelor şi patronatelor situaţia economică a României

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici