Gabriel Ghiţă, Mastercard: În 2017, românii vor putea plăti în magazine cu telefonul mobil

Anul acesta vom putea plăti la supermarket cu telefonul mobil, apăsând un singur buton. Tot cu mobilul vom putea transfera bani între noi. Primul pas făcut de RomCard şi Mastercard a fost finalizarea integrării portofelului digital în platforma Masterpass.

1056 afișări
Imaginea articolului Gabriel Ghiţă, Mastercard: În 2017, românii vor putea plăti în magazine cu telefonul mobil

Gabriel Ghiţă, Mastercard: În 2017 românii vor putea plăti în magazine cu telefonul mobil (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

RomCard şi Mastercard au finalizat integrarea portofelului digital dezvoltat de RomCard în platforma Masterpass, serviciul Mastercard pentru plăţi digitale. Consumatorii din România se pot înregistra deja în portofelul digital RomCard, accesând pagina aceasta.  

“Portofelele digitale sunt prezentate în mod uzual ca aplicaţii web sau aplicaţii mobile. Există, de asemenea, portofele digitale care pot fi accesate în ambele variante, în functie de preferinţa utilizatorului sau de locaţia unde se face plata. Portofelul RomCard a fost lansat ca aplicaţie web, fiind anunţate şi aplicaţii mobile pentru Android şi iOS”, a declarat, pentru Mediafax, Gabriel Ghiţă, Head of New Business CEE, Mastercard Europe.

RomCard a finalizat acum versiunea web prin care utilizatorii pot face plăţi online. Aceeaşi versiune a portofelului va fi disponibilă, în curând, şi pentru mobile, care poate fi folosită, de exemplu, la cumpărături. Dacă nu ai cardul la tine, vei putea plăti cu telefonul mobil.

Acesta spune că, în prezent, versiunea eletronică simplifică modul în care se face tranzacţia. “Concret, nu mai trebuie introdus numărul cardului şi celelalte date, fiind înregistraţi deja în platforma Masterpass. În momentul în care introducem datele de utilizator Masterpass ne sunt preluate numărul cardului, datele de autentificare ale tranzacţiei, adresa de livrare, domiciliul utilizatorului etc. Prin înregistrarea lor o singură dată într-un portofel electronic sau digital le putem folosi cu un singur click pe un buton”, arată reprezentantul Mastercard.

Gabriel Ghiţă susţine că, în prima parte a acestui an se va lansa varianta digitală, când vom putea plăti cu telefonul în orice magazin care acceptă plăţi contactless. Şi tot în prima parte a lui 2017 va fi disponibilă şi a treia versiune, prin care utilizatorii de telefoane mobile vor putea să transfere bani între ei, într-un mod complet nou, doar introducând numărul cardului. Nu va mai fi nevoie de numărul contului bancar.

“În toamna anului trecut am derulat un studiu pentru a analiza percepţia şi interesul consumatorilor români pentru plăţi mobile, cu 7 din 10 respondenţi afirmând că îşi doresc o astfel de metodă de plată. Ne bucurăm să sprjinim RomCard în tranziţia către plăţi digitale, o tendinţă din ce în ce mai prezentă şi în România. Încurajăm utilizatorii să se înregistreze pe platforma RomCard, unde vor putea beneficia, prin intermediul Masterpass, de cea mai simplă, rapidă şi sigură experienţă de plată”, a declarat Gabriel Ghiţă.

„Portofelul digital RomCard este un proiect important pentru noi, care va fi dezvoltat în continuare prin echiparea cu opţiuni şi facilităţi moderne ce vor permite utilizarea acestuia atât în mediul online, cât şi offline, dar care va avea şi avantajul adăugării unor servicii noi de plată”, a afirmat Valentin Costache, IT & eCommerce Manager, RomCard.

Actualmente disponibil în 34 pieţe la nivel global, Masterpass stochează toate informaţiile despre plată, inclusiv detaliile cardurilor - informaţiile de livrare şi preferinţele de plată - într-un cadru sigur şi convenabil, utilizând cele mai avansate metode de securitate disponibile momentan în ecosistemul global al plăţilor. Cel puţin 200 milioane de consumatori au acces la suita de servicii digitale Masterpass, număr aproape dublu faţă de cel înregistrat la finele primului trimestru al anului trecut.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici