Galaţi: Traficul auto dinspre Moldova şi Ucraina va fi monitorizat cu ajutorul senzorilor din asfalt

Traficul auto dinspre Republica Moldova şi Ucraina va fi monitorizat cu ajutorul senzorilor din asfalt. Este vorba despre un sistem care va fi introdus în premieră în judeţul Galaţi.

260 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Traficul auto dinspre Moldova şi Ucraina va fi monitorizat cu ajutorul senzorilor din asfalt

Galaţi: Traficul auto dinspre Moldova şi Ucraina va fi monitorizat cu ajutorul senzorilor din asfalt

Finanţarea proiectului se va face cu fonduri europene dintr-un program transfrontalier România-Republica Moldova. Senzorii vor fi montaţi pe drumurile judeţene din apropierea frontierei cu Republica Moldova.

Au fost alese şoselele din judeţul Galaţi pe care circulă numeroase maşini din Republica Moldova şi din Ucraina. Senzorii vor oferi informaţii despre trafic, iar staţiile meteo incluse în proiect vor realiza informări despre vânt, precipitaţii şi gheaţa de pe şosea.

„Este un proiect pilot, pe care îl vom implementa pe drumurile judeţene din zona transfrontalieră, respectiv pe DJ 242E Băneasa – Roşcani – Oancea şi DJ 242D Băneasa – Suceveni – Rogojeni, cele două drumuri fiind intens folosite pentru transportul mărfurilor din şi către Republica Moldova. Senzorii vor ajuta la monitorizarea volumului de trafic şi verificarea tonajului, iar staţiile meteo vor indica viteza vântului, cantitatea de precipitaţii şi temperatura exterioară, precum şi temperatura la nivelul părţii carosabile, pentru a putea interveni preventiv în cazul în care sunt condiţii de formare a gheţii pe partea carosabilă”, a explicat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, instituţia care implementează proiectul.

Prin acelaşi proiect se va achiziţiona un utilaj multifuncţional, folosit pentru tăierea vegetaţiei, spălarea drumurilor şi a indicatoarelor rutiere, împrăştierea materialului antiderapant şi înlăturarea zăpezii de pe partea carosabilă.

Valoarea investiţiei este de aproximativ 1,2 milioane de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici