GALERIE FOTO Croaziere regulate cu vaporul în cel mai spectaculos defileu al Dunării, din acest weekend. Care sunt tarifele

Croazierele regulate cu nava “Baziaş 1” în Clisura Dunării din Banat, cel mai spectaculos defileu al fluviului, încep sâmbătă. O călătorie dureză peste două ore, iar din această vară există şanse să fie realizate croaziere şi spre Serbia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

6293 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Croaziere regulate cu vaporul în cel mai spectaculos defileu al Dunării, din acest weekend. Care sunt tarifele

GALERIE FOTO Croaziere regulate cu vaporul în cel mai spectaculos defileu al Dunării, din acest weekend

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Primarul oraşului Moldova Nouă, Adrian Torma, a anunţat că primele curse regulate cu nava “Baziaş 1” sunt efectuate sâmbătă şi duminică, la ora 13.00 şi la ora 16.00.

Plecarea cu vaporaşul se face din portul Moldova Veche, din judeţul Caraş-Severin.

Din acest weekend începem croazierele regulate cu vaporaşul ”Baziaş 1” pe Dunăre. În afiş sunt toate datele necesare pentru cei care doresc să petreacă două ore minunate în zona unde Dunărea ne arată cele mai frumoase peisaje. Puterea de a promova Clisura Dunării din Banat si Moldova Nouă stă în noi toţi”, a anunţat primarul oraşului Moldova Nouă, pe contul său de Facebook.

Mihai Almăjan, administratorul navei “Baziaş 1”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că vaporul are o capacitate de 50 de locuri, iar plimbările pe Dunăre se realizează pe traseul Moldova Veche - Baba Kaja – Cetatea Golubăţ.

Se pleacă de la Portul Moldova Veche şi se face turul insulei Ostrov. De obicei, se merge prima dată pe partea românească şi se întoarce pe partea sârbească, în funcţie de cum simt marinarii că este vremea. Urmează Podul de Fier – stânca Babacaia – Cetatea Golubăţ. Retur pe partea cealaltă a Ostrovului, unde este posibil să fie văzuţi caii sălbăticiţi. Nu putem acosta pe insulă, deocamdată, sperăm ca Primăria Moldova Nouă să achiziţioneze un ponton mai solid, să putem acosta şi acolo. Atunci se poate face şi o oprire de 30 de minute şi turiştii să viziteze insula Ostrov. Mai avem varianta către Baziaş - Delta Nerei, dar mai puţin am avut turişti interesaţi pentru zona respectivă”, a explicat Mihai Almăjan.

Preţul unui bilet este de 40 de lei pentru adulţi şi de 20 de lei pentru copii.

Administratorul navei ”Baziaş 1” spune că, din această vară, există şanse să fie organizate şi curse către Serbia, la Veliko Gradişte, costul biletului fiind de aproximativ 50 de lei. Turiştii se pot şi caza în Serbia, urmând să se întoarcă tot cu vaporaşul după o zi sau două.

Vor urma curse către Veliko Gradişte, urmează să stabilim nişte zile în care putem să mergem şi să existe interes, încă lucrăm la documente. Biletul va fi aproximativ 50 de lei, pentru că avem în plus şi taxele lor portuare, care nu sunt mici. 70 de euro costă şase ore de stat acolo, plus căpitănia. Ajungem la 100 de euro o singură traversare”, a precizat Mihai Almăjan.

Nava ”Baziaş ”1 a fost cumpărată în anul 2015 de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin în cadrul unui proiect transfrontalier implementat în parteneriat cu Primăria Kladovo, Serbia, şi Consiliul Local Pojejena, în valoare de un milion de euro.

În septembrie 2015, la finalizarea proiectului a fost realizată o singură cursă cu vaporaşul pe Dunăre. După ce au fost refăcute autorizaţiile, la sfârşitul lunii august 2016, au mai fost efectuate curse timp de trei săptămâni, perioadă în care s-au plimbat cu nava ”Baziaş 1” aproximativ 500 de turişti.

Prima cursă din acest an a fost efectuată în data de 18 mai, iar de la începutul acestei luni se realizează croaziere regulate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici