Gândul: Scumpiri pe toată linia din februarie

Începând cu data de 1 februarie, românii ar putea plăti mai mult pentru traiul zilnic. Producătorii anunţă creşteri de preţuri la produsele de bază-pâine, lapte, ulei, carne iar autorităţile se gândesc să majoreze preţul gazelor, informează ziarul Gândul.

1 afișare
Imaginea articolului Gândul: Scumpiri pe toată linia din februarie

Gândul: Scumpiri pe toată linia din februarie

În ceea ce priveşte procentele vehiculate, acestea pot ajunge până la 20% în cazul gazelor naturale. Există, însă, şi producători care spun că nu iau în calcul decât o creştere de două-trei procente, cel puţin în perioada aceasta, acest lucru depinzând şi de cum va evolua cursul de schimb leu/euro sau preţurile la utilităţi.

Primii care au anunţat majorări sunt patronatele din industria panificaţiei, invocând creşterea preţului la grâu. Aceasta, deşi printr-o decizie UE, cerealele se pot importa fără taxe din statele care nu sunt în afara Uniunii, lucru care ar fi trebuit să ţină preţul pâinii pe loc.

Mai multe pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici