Gazprom insistă pentru livrarea gazului prin staţia de la Sudja către mai multe ţări

Compania rusă Gazprom insistă pentru livrarea gazului prin staţia de la Sudja către Bulgaria, România, Turcia, Republica Moldova, Macedonia şi Grecia, menţinându-şi astfel poziţia, relatează Itar-Tass, în pagina electronică.

18 afișări
Imaginea articolului Gazprom insistă pentru livrarea gazului prin staţia de la Sudja către mai multe ţări

Gazprom insistă pentru livrarea gazului prin staţia de la Sudja către mai multe ţări

Tranzitul gazului rusesc nu a fost reluat din cauza poziţiei Ucrainei. Compania ucraineană Naftogaz a explicat că nu poate îndeplini cererea Gazprom privind tranzitul a 76,6 milioane de metri cubi de gaz pe zi prin staţia de la Sudja.

"Dacă onorăm această cerere vom priva de gaze regiunile Luganski, Doneţk Odessa şi parţial Dnepropetrovsk (...) Gazul a fost livrat la Sudja, dar nu avem posibilitatea tehnică de a deschide valva", a declarat Oleg Dubina, din cadrul Naftogaz.

Compania ucraineană a propus Gazprom alternativa livrării gazelor prin staţiile de la Pisarevska şi Valuiki.

"Alegerea staţiei de la Sudja nu este întâmplătoare, întrucât aceasta este o conductă de export care duce direct către consumatorii europeni din Bulgaria, România, Turcia şi alte ţări ", a declarat vicepreşedintele Gazprom, Aleksandr Medvedev.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici