Gazprom: Rusia va înlocui în 2-3 ani importurile de echipamente pentru industria petrolieră

Rusia ar putea înlocui în următorii 2-3 ani importurile de echipamente pentru industria petrolieră, în prezent afectate de sancţiunile economice impuse de UE, SUA şi Canada, potrivit reprezentanţilor Gazprom, citaţi de Itar-Tass.

380 afișări
Imaginea articolului Gazprom: Rusia va înlocui în 2-3 ani importurile de echipamente pentru industria petrolieră

Gazprom: Rusia va înlocui în 2-3 ani importurile de echipamente pentru industria petrolieră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În 2-3 ani, vom putea înlocui până la 90% din importuri, în contextul în care guvernul a început deja să dezvolte unităţi proprii de producţie a echipamentelor complexe", a declarat Vladimir Markov, membru în Consiliul Administrativ al Gazprom şi şeful departamentului pentru relaţiile cu autorităţile federale din Rusia.

Uniunea Europeană a limitat, în iulie, exporturile de echipamente pentru sectorul petrolier către Rusia, ca urmare a tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina după alipirea Crimeei. O lună mai târziu, SUA a interzis tuturor companiilor cu capital american să mai vândă asfel de echipamente firmelor din Rusia.

Rusia ar urma să înregistreze pierderi anuale de 32 de miliarde de euro din cauza sancţiunilor occidentale şi de până la 80 de miliarde de euro din cauza prăbuşirii cursului petrolului, a estimat luni ministrul rus al Finanţelor, Anton Siluanov, citat de AFP.

Potrivit Ministerului Industriei şi Comerţului, înlocuirea importurilor de echipamente pentru industria petrolieră atât unelte de producţie, cât şi echipamente software reprezintă una dintre provocările principale cu care se confruntă autorităţile ruse ca urmare a sancţiunilor economice, iar o posibilă soluţie este înfiinţarea unor companii locale.

Un prim holding în domeniul serviciilor de inginerie în industria petrolieră va fi creat la Uralvagonzavod, cu ajutorul a nouă companii de petrol şi gaze naturale, a declarat ministrul Industriei Denis Manturov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici