Gazprom şi compania petrolieră naţională din Nigeria vor încheia un parteneriat

Gazprom şi compania Nigerian National Petroleum Corporation (NNPC) intenţionează să încheie un parteneriat pentru exploatarea de zăcăminte de petrol pe teritoriul nigerian şi construcţia infrastructurii pentru transportul hidrocarburilor şi gazelor naturale, potrivit unui raport al grupului rus.

20 afișări
Imaginea articolului Gazprom şi compania petrolieră naţională din Nigeria vor încheia un parteneriat

Gazprom şi compania petrolieră naţională din Nigeria vor încheia un parteneriat (Imagine: Mediafax/AFP)

Reprezentanţii celor două părţi au semnat, miercuri, la Moscova, un memorandum de înţelegere, ca formă preliminară a parteneriatului.

"Documentul conţine proiecte privind prospectarea unor câmpuri petrolifere, extragerea şi transportul de hidrocarburi, crearea unui sistem de colectare şi procesare a gazelor naturale şi construirea de centrale electrice în Nigeria", se arată în raportul Gazprom.

Gazprom şi NNPC au deja un acord prin care cele două companii vor dezvolta o reţea de conducte pentru transportul gazelor naturale în Nigeria.

Nigeria este unul dintre cei mai importanţi producători de hidrocarburi din Africa, cu rezerve de peste nouă milioane de tone de petrol şi de aproximativ cinci trilioane de metri cub de gaz.

Statul african a extras 130 milioane de tone de ţiţei în 2007.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici