GDF SUEZ Energy: Gazele importate prin Arad-Szeged sunt mai ieftine decât cele ruseşti

Gazele importate de distribuitorul GDF SUEZ Energy România, subsidiară a grupului francez GDF SUEZ, prin conducta Arad-Szeged (Ungaria) sunt mai ieftine decât cele ruseşti, a declarat marţi preşedintele executiv al companiei, Eric Stab.

412 afișări
Imaginea articolului GDF SUEZ Energy: Gazele importate prin Arad-Szeged sunt mai ieftine decât cele ruseşti

GDF SUEZ Energy: Gazele importate prin Arad-Szeged sunt mai ieftine decât cele ruseşti (Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Gazele aduse prin conducta Arad-Szeged sunt mai ieftine faţă de gazul rusesc, dar capacitatea cu Ungaria este limitată", a afirmat Stab, prezent la seminarul ZF Power Summit, organizat de Ziarul Financiar.

El nu a oferit detalii privind diferneţa de preţ.

GDF SUEZ Energy România este succesoarea fostei companii de stat Distrigaz Sud, şi are activităţi de distribuţie şi furnizare a gazelor naturale.

Potrivit lui Stab, aproxim 15% din gazele importate de companie vin prin conducta cu Ungaria, în timp ce diferenţa este cumpărată de la companii agreate de grupul rus Gazprom.

"Gazul rusesc este scump. Nu a fost aşa întotdeauna", a adăugat el.

România importă gaze în principal de la Gazprom, prin companii intemerdiare, la preţuri de aproape trei ori mai mari faţă de nivelul gazelor extrase în ţară.

Potrivit lui Stab, cererea de gaze naturale va creşte întrucât se vor construi noi termocentrale pe gaz. În aceleşi timp, piaţa gazelor trebuie liberalizată, a mai spus Stab.

Grupul GDF SUEZ este prezent pe piaţa energetică românească din 2005 şi are activităţi de distribuţie şi înmagazinare a gazelor.

Totodată, GDF SUEZ Energy România va construi un parc eolian în judeţul Brăila, cu o capacitate instalată de 48 MW, prima unitate de acest fel a companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici