GDF SUEZ: Revenim la modelul iniţial de facturare, dacă proiectul pilot nu este privit ca o facilitate

Modificările operate de GDF SUEZ Energy România privind facturarea respectă reglementările legale, susţine furnizorul şi distribuitorul de gaze naturale, anunţând totodată că va reveni la modelul iniţial de expediere a facturilor dacă proiectul pilot nu va fi perceput ca o facilitate pentru clienţi.

605 afișări
Imaginea articolului GDF SUEZ: Revenim la modelul iniţial de facturare, dacă proiectul pilot nu este privit ca o facilitate

GDF SUEZ: Revenim la modelul iniţial de facturare, dacă proiectul pilot nu este privit ca o facilitate

"Modalitatea de a transmite trei facturi, cu trei scadenţe de plată, printr-o singură expediere, a fost implementată în conformitate cu reglementările legale în vigoare şi cu informarea detaliată, în prealabil, a clienţilor. În măsura în care această modalitate de facturare, derulată în cadrul unui proiect pilot, nu este percepută ca o facilitate atractivă pentru clienţi, compania este deschisă să revină asupra modelului iniţial de expediere a facturilor de gaze naturale", spun reprezentanţii GDF SUEZ Energy România.

Potrivit acestora, schimbarea a fost iniţiată pentru a ajuta clienţii să estimeze şi să optimizeze cheltuielile cu gazele naturale şi "în niciun caz să încurajeze plata în avans a facturilor".

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat miercuri că introducerea estimărilor de consum în factura lunară de gaze naturale ca sumă totală de plată nu respectă prevederile stabilite în reglementările emise de autoritate.

"În ceea ce priveşte situaţia semnalată la SC GDF Suez, menţionăm că această companie are în derulare un proiect pilot pe această speţă şi doar o mică parte din clienţii săi au primit formatul facturii propus în cadrul acestui proiect. Pe aceasta speţă este în derulare o acţiune de control ANRE", arăta autoritatea de reglementare, într-un comunicat.

Potrivit prevederilor legale în domeniul gazelor naturale, încălcarea reglementărilor în vigoare constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi cuprinse între 15.000 lei şi 25.000 lei, preciza ANRE.

Premierul Victor Ponta a cerut ANRE să verifice dacă furnizorii facturează în avans consumul de gaze naturale şi dacă o astfel de practică respectă prevederile legislative.

ANRE lucrează la un model standard de factură, unic la nivel naţional, pentru consumatorii de gaze naturale. Modelul standard va fi implementat din primul trimestru din 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici