GDF SUEZ România: Preţul gazelor va creşte în perioada următoare

GDF SUEZ Energy România a majorat de patru ori importurile de gaze naturale, după apariţia valului de frig, cantitatea reprezentând 35% din totalul importurilor la nivel naţional, iar operaţiunea a necesitat costuri suplimentare şi va duce la o majorare a preţurilor, în perioada imediat următoare.

170 afișări
Imaginea articolului GDF SUEZ România: Preţul gazelor va creşte în perioada următoare

GDF SUEZ România: Preţul gazelor va creşte în perioada următoare (Imagine: Mediafax Foto)

"Pentru a garanta siguranţa alimentării, GDF SUEZ Energy România a decis creşterea cantităţii preluate direct din import la o valoare de peste patru ori mai mare decât cantitatea preluată înaintea apariţiei valului de frig, şi care reprezintă în acest moment 35% din totalul importului curent al României. Toate aceste acţiuni de siguranţă a livrărilor, traduse prin creşterea cantităţilor din import, al căror preţ este de două ori mai mare decât cel al gazelor din producţia internă, vor induce desigur costuri suplimentare, conducând la o creştere a preţului la consumatori în perioada imediat următoare", a anunţat compania, răspunzând unei solicitări MEDIAFAX.

Anul trecut, volumul de gaz livrat de companie a scăzut cu 10-15%, în funcţie de categoriile de clienţi, atât din cauza crizei economice, care a avut efecte importante asupra celor industriali, cât şi pe fondul temperaturilor mai ridicate din perioada iernii.

"Efectele crizei asupra consumului de gaze al clienţilor industriali vor continua să fie resimţite cel puţin până în al doilea trimestru din 2010. Cu toate acestea, pentru clienţii rezidenţiali, condiţiile meteo din ultimele zile, caracterizate prin temperaturi deosebit de scăzute pe întreg teritoriul României, au condus la înregistrarea unui consum zilnic pentru GDF SUEZ Energy România de 24 milioane metri cubi, faţă de un nivel de 16 milioane metri cubi atins în mod normal în aceasta perioadă a anului", menţionează compania.

Cei mai mari datornici către companie au fost anul trecut producătorii de energie termică pentru populaţie.

"În privinţa celorlalte categorii de clienţi nu constatăm o degradare sensibilă a ratei de încasare, aceasta menţinându-se la un nivel echitabil raportat la prevederile contractuale privind plata facturilor", conform sursei citate.

GDF SUEZ Energy România estimează, conform ipotezelor economice actuale, că nu vor fi modificări semnificative privind numărul angajaţilor companiei până la sfârşitul anului 2010.

Filială a grupului GDF SUEZ, compania este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România, având peste 1,2 milioane de clienţi. GDF SUEZ Energy România este fostul Distrigaz Sud, preluat în 2005 de grupul francez GDF, care ulterior a fuzionat cu SUEZ, din Belgia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici