General Motors prognozează o stagnare a profiturilor în 2020. Acţiunile cresc uşor la New York

Constructorul auto american General Motors (GM) a anunţat miercuri că prognozează un profit în stagnare în 2020 în comparaţie cu 2019 după ce compania şi-a publicat rezultatele financiare pe trimestrul al patrulea, care au venit peste aşteptările analiştilor, transmite Reuters.

182 afișări
Imaginea articolului General Motors prognozează o stagnare a profiturilor în 2020. Acţiunile cresc uşor la New York

General Motors prognozează o stagnare a profiturilor în 2020. Acţiunile cresc uşor la New York

Acţiunile companiei se tranzacţionau în uşoară creştere la New York, cu 0,25%, la ora transmiterii ştirii.

GM a spus că profitul pe acţiune în 2020 este aşteptat să fie într-un interval de 5,75 şi 6,25 de dolari pe acţiune. Analiştii se aşteaptă la un profit de 6,23 dolari/titlu, potrivit datelor Refinitiv.

Producătorul auto estimează de asemenea că vânzările din SUA de maşini şi autocamioane se vor reduce cu 500.000 de autoturisme de la 17,1 milioane de unităţi în 2019.

"Suficient de bun", a scris, într-o notă pentru investitori, analistul JP Morgan Ryan Brinkman despre estimările GM pentru 2020. Veniturile în perioada octombrie-decembrie au scăzut cu 20% la 30,8 miliarde de dolari. Incluzând costurile cu restructurarea, GM a înregistrat o pierdere trimestrială netă de 194 milioane de dolari.

Evoluţia titlurilor General Motors pe Wall Street vin în contrast cu parcursul acţiunilor Ford care scădeau cu 10% miercuri după ce a raportat o pierdere în trimestru patru din 2018.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici