General Motors va renunţa la 1.200 de dealeri

General Motors va anunţa vineri, 15 mai, că renunţă la 1.200 de dealeri, din totalul de 6.200, în cadrul măsurilor de restructurare a operaţiunilor şi de reducere a costurilor, înaintea termenului limită impus de autorităţile americane, care ar putea marca declararea falimentului.

17 afișări
Imaginea articolului General Motors va renunţa la 1.200 de dealeri

General Motors va renunţa la 1.200 de dealeri

General Motors trebuie să prezinte până la sfârşitul lunii mai un program complet de restructurare a operaţiunilor şi de reducere a datoriilor, în caz contrar urmând să intre în faliment.

Măsura aşteptată vineri ar avea loc la o zi după ce compania Chrysler, aflată în faliment, a anunţat că va renunţa la aproape 800 de dealeri din totalul de 3.100, în următoarele câteva luni.

Reducerea reţelelor de dealeri şi concedierile rezultate fac parte din restructurarea industriei auto americane, afectată de recesiunea economică care a dus la scăderea vânzărilor anuale de la peste 17 milioane de vehicule la sub zece milioane de unităţi.

Măsurile care vor fi prezentate vineri de GM fac parte dintr-un program anunţat anterior şi care prevede renunţarea la circa 2.600 de dealeri, în condiţiile în care grupul încearcă să diminueze cheltuielile şi să renunţe la brandurile neprofitabile Saab, Hummer şi Saturn.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici