Geoană: 2010 ar putea începe relansarea economică, dacă statul ajută constructorii

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a afirmat, marţi, la o dezbatere cu principalii investitori în construcţii, că, dacă statul acordă ajutor acestui sector, prin reorientarea garanţiei folosite la programul "Prima casă", anul 2010 s-ar putea încheia cu un plus economic minimal.

12 afișări
Imaginea articolului Geoană: 2010 ar putea începe relansarea economică, dacă statul ajută constructorii

Geoană: 2010 ar putea începe relansarea economică, dacă statul ajută constructorii (Imagine: Alex Chitu/Mediafax Foto)

Geoană a acuzat eşecul programului guvernamental "Prima casă" şi a apreciat că, în afara notarilor şi a băncilor, alţi agenţi economici, precum dezvoltatorii imobiliari şi constructorii, nu au au avut beneficii şi profit.

Preşedintele PSD a criticat "lipsa unui program anticriză coerent şi strategic" din partea actualului guvern şi a apreciat că în condiţiile recesiunii economice, statul poate sprijini industria construcţiilor, care se poate dovedi un motor de relansare economică.

Geoană a afirmat că parlamentarii PSD vor aduce, la proiectul de buget de stat pe 2010, unele amendamente care să permită angajarea guvernului în programul PSD de construire a 50.000 de locuinţe sociale.

Preşedintele PSD a apreciat că, pe lângă cele 50.000 de apartamente, statul ar trebui să se implice şi în comenzi date unor firme de electrocasnice, mobilă şi materiale sanitare, pentru mobilarea şi dotarea completă a acestor locuinţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici