George W. Bush: Criza financiară nu va fi rezolvată "de pe o zi pe alta"

Preşedintele american, George W. Bush, a avertizat, vineri, în deschiderea summitului G20, că actuala criză financiară nu va fi rezolvată "de pe o zi pe alta".

24 afișări
Imaginea articolului George W. Bush: Criza financiară nu va fi rezolvată "de pe o zi pe alta"

George W. Bush: Criza financiară nu va fi rezolvată "de pe o zi pe alta" (Imagine: Mediafax Foto)

"Această problemă n-a apărut de azi pe mâine şi nici nu va fi rezolvată de pe o zi pe alta", a declarat Bush, care i-a primit vineri, la Casa Albă, pe liderii ţărilor industrializate şi ai statelor cu economii emergente.

"Dar, dacă ne vom continua cooperarea şi dacă vom continua să dăm dovadă de hotărâre, criza va fi rezolvată", a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a afirmat că primele discuţii între liderii ţărilor industrializate, ai economiilor emergente şi ai marilor instituţii internaţionale au fost "productive".

"Întâlnirea între lideri a fost bună şi productivă", a precizat Dana Perino, la încheierea dineului de la Casa Albă.

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick, preşedintele Forumului pentru stabilitate financiară (FSF), Mario Draghi, şi secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, "au discutat despre măsurile pe care le iau organizaţiile lor pentru a face faţă crizei financiare mondiale", a adăugat ea.

Liderii G20 se vor reuni din nou sâmbătă, "pentru a lansa un efort în vederea găsirii de măsuri concrete pentru protejarea sistemului financiar mondial", a precizat Perino.

G20 reuneşte membrii G8 (Germania, Franţa, Statele Unite, Japonia, Canada, Italia, Marea Britanie, Rusia şi UE), precum şi Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, China, Coreea de Sud, India, Indonezia, Mexic şi Turcia. La summitul de la Washington, preşedinţia franceză a UE i-a invitat şi pe liderii spaniol şi olandez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici