Germania îl îndeamnă pe premierul grec Alexis Tsipras să renunţe la promisiunile făcute în campanie

Guvernul Germaniei a trimis o scrisoare premierului de extremă-stânga al Greciei, Alexis Tsipras, îndemnându-l să renunţe la promisiunile făcute în campania electorală, relatează site-ul agenţiei ANSA.

1168 afișări
Imaginea articolului Germania îl îndeamnă pe premierul grec Alexis Tsipras să renunţe la promisiunile făcute în campanie

Alexis Tsipras (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eurogroup are nevoie ca Atena să respecte angajamentele asumate de Guvernul precedent în privinţa reformelor necesare pentru revenirea la creştere economică", scris Guvernul de la Berlin.

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a câştigat recentul scrutin legislativ promiţând sfârşitul austerităţii şi renegocierea acordurilor semnate cu creditorii internaţionali.

Grecia a împrumutat 240 de miliarde de euro de la UE şi FMI cu condiţia aplicării unor reforme structurale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici