Gheţea: Normele privind impozitarea dobânzilor vor apărea în această săptămână

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a promis că în cursul acestei săptămâni vor apărea probabil normele la legea privind impozitarea veniturilor din dobânzi, a declarat, marţi, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Gheţea.

53 afișări
Imaginea articolului Gheţea: Normele privind impozitarea dobânzilor vor apărea în această săptămână

Gheţea: Normele privind impozitarea dobânzilor vor apărea în această săptămână (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Există promisiunea MFP că vom avea norme (la legea privind impozitarea veniturilor din dobânzi - n.r.), probabil, în cursul acestei săptămâni. Aceasta este o informare neoficială primită de la colegii noştri din Ministerul Finanţelor", a spus Gheţea, care ocupă şi funcţia de preşedinte al CEC Bank, după seminarul" Mediafax talks about banking".

El a precizat că CEC Bank a aplicat impozitarea întregii dobânzi şi, în cazul în care va exista o altă abordare, va chema clienţii pentru a le returna banii.

Gheţea a mai spus că ARB a solicitat Ministerului Finanţelor o clarificare, care a fost primită în cursul zilei de marţi, dar nu a putut să dea detalii despre conţinutul acesteia.

"Nu cred că impozitarea veniturilor din dobânzi îi va descuraja pe români, pentru că impozitarea dobânzilor a mai avut loc în România. Este de asemenea un lucru care se întâlneşte şi în alte state. Sper din toată inima că într-un termen relativ scurt să se revină şi să nu se mai impoziteze dobânzile", a spus Gheţea.

Întrebat despre posibile modificări ale sistemului de provizionare, şeful ARB a spus că ultimele discuţii purtate cu BNR pe această temă au avut loc cu circa o lună în urmă.

"Înţelegerea mea la acel moment a fost că, pentru moment, în conformitate cu acordul încheiat cu Fondul, nu este loc pentru modificarea sistemului de provizionare, respectiv relaxarea acestuia", a precizat Gheţea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici