Gheţea se aşteaptă la o revenire a creditării, după ce economia a ieşit din recesiune

Creditarea îşi va reveni în a doua parte a anului, întrucât populaţia îşi va recăpăta apetitul pentru consum, după ce economia a ieşit din recesiune, apreciază Radu Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor.

181 afișări
Imaginea articolului Gheţea se aşteaptă la o revenire a creditării, după ce economia a ieşit din recesiune

Gheţea se aşteaptă la o revenire a creditării, după ce economia a ieşit din recesiune (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Am ieşit din recesiune. Toată lumea este de acord că vom avea o creştere. O creştere care va da mai multă stabilitate economică ţării. Şi dacă ne gândim că 2-3 ani cetăţenii şi-au înfrânat dorinţa pentru credit (…) cred că acest apetit pentru consum va reveni", a afirmat Gheţea la un seminar organizat de Ziarul Financiar.

El a afirmat că angajatorii vor fi mai solizi, oamenii vor simţi că au mai multă stabilitate în ceea ce priveşte veniturile, iar aceste elemente vor duce la creşterea apetitului pentru consum.

"Nu vreau să credeţi că va fi o revenire la consumul din anii 2007. Cred că vom asista la o revigoare a creditării" a spus Gheţea.

El a susţinut că foarte puţine companii sunt bancabile, deoarece multe societăţi au ieşit "sleite" din criză.

"Îmi exprim optimismul că relaţia economie-bănci va ajunge la un nivel rezonabil de intensitate şi de corectitudine", a mai spus Gheţea.

România a ieşit tehnic din recesiune după doi ani şi jumătate, după ce PIB a crescut cu 0,6% în primul trimestru din 2011, faţă de ultimelele trei luni ale anului trecut, potrivit primelor estimări ale Institutului Naţional de Statistică. Acesta a fost al doilea trimestru consecutiv de creştere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici