Gigantul suedez de telecomunicaţii Ericsson, acord de finanţare cu BEI de 420 de milioane euro

  • Gigantul suedez de telecomunicaţii Ericsson anunţă că a încheiat două acorduri de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii pentru un total de 420 de milioane euro.
  • Împrumuturile vor finanţa părţi din investiţiile Ericsson în cercetare şi dezvoltare în domeniul tehnologiei wireless până în 2025.
137 afișări
Imaginea articolului Gigantul suedez de telecomunicaţii Ericsson, acord de finanţare cu BEI de 420 de milioane euro

Gigantul suedez de telecomunicaţii Ericsson, acord de finanţare cu BEI de 420 de milioane euro

Ericsson anunţă, vineri, că a semnat două acorduri de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) în valoare totală de 420 de milioane de euro, din care 250 de milioane de euro au fost plătite în decembrie 2023.

Investiţiile în cercetare şi dezvoltare reprezintă o contribuţie importantă la planul general al Ericsson de atingere a obiectivului Net Zero până în 2040, prin reducerea consumului de energie în reţelele mobile la nivel global.

Pe lângă consolidarea bilanţului şi a flexibilităţii financiare a Ericsson, împrumuturile au fost acordate în scopul finanţării investiţiilor Ericsson în cercetare şi dezvoltare (R&D) în legătură cu tehnologia wireless îmbunătăţită între 2023 şi 2025.

"Tehnologia wireless va juca un rol esenţial în tranziţia către o economie cu emisii reduse de carbon. Semnarea acordurilor de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii oferă Ericsson o flexibilitate sporită pentru a impulsiona cercetarea şi dezvoltarea în vederea creşterii competitivităţii şi eficienţei energetice a propriilor noastre produse. De acest lucru vor beneficia clienţii noştri operatori, precum şi alte sectoare industriale în eforturile lor de a crea un impact pozitiv", a declarat Carl Mellander, directorul financiar al Ericsson.

În decembrie 2023, Ericsson a semnat un acord de finanţare de 100 de milioane de euro pe 7 ani cu Banca Nordică de Investiţii (NIB). Împrumutul va finanţa investiţiile în cercetare şi dezvoltare în domeniul tehnologiei wireless.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici