GM analizează opţiunea de a se declara falimentar

General Motors (GM) analizează opţiunea de a se pune sub protecţia legii falimentului, ceea ce ar conduce la formarea unei noi companii auto, în condiţiile în care marţi expiră termenul de prezentare a unui plan de viabilitate guvernului american, potrivit unor surse citate de Wall Street Journal.

22 afișări
Imaginea articolului GM analizează opţiunea de a se declara falimentar

GM analizează opţiunea de a se declara falimentar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Una dintre opţiuni este punerea sub protecţia legii falimentului (Chapter 11), ceea ce ar duce la transferarea activelor viabile ale GM, inclusiv a unora dintre brandurile americane şi a operaţiunilor internaţionale, într-o nouă companie", a relatat publicaţia.

Activele neviabile vor fi lichidate sau vândute sub protecţia unui tribunal al falimentelor, iar contractele cu proprietarii de obligaţiuni, dealerii şi furnizorii vor fi reînnoite.

GM ar putea totodată să solicite noi fonduri din partea guvernului.

Reprezentanţii General Motors au refuzat să comenteze informaţia.

General Motors şi Chrysler trebuie, până marţi, să prezinte guvernului planuri de restructurare, în schimbul primirii unor împrumuturi federale de 17,7 miliarde dolari.

Producătorii americani de automobile se confruntă cu mari probleme, întrucât recesiunea economică le-a afectat grav vânzările. În luna ianuarie, numărul de automobile comercializate pe piaţa americană a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii 27 de ani.

GM şi Chrysler se află în negocieri cu deţinătorii de obligaţiuni şi sindicatul United Auto Workers pentru a ajunge la acorduri referitoare la planurile de restructurare, dar au fost făcute puţine progrese, fiind improbabil să se ajungă la un rezultat până marţi, au mai spus sursele.

General Motors a anunţat deja planurile de a renunţa la 10.000 de angajaţi la nivel mondial, respectiv 14% din forţa de muncă a grupului.

În plus, GM încearcă să vândă brandul Hummer şi cel suedez Saab şi analizează statutul brandului Saturn.

Citeşte şi:

GM concediază 10.000 de angajaţi

GM sistează producţia la nouă fabrici din SUA

GM a pierdut poziţia de lider al pieţei auto mondiale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici