GM creează 3.000 de locuri de muncă în SUA

General Motors (GM) va majora anul viitor personalul unităţilor de asamblare a automobilelor din Statele Unite cu 3.000 de persoane şi intenţionează să ridice producţia de autoturisme din America de Nord cu 45% în 2010.

30 afișări
Imaginea articolului GM creează 3.000 de locuri de muncă în SUA

GM creează 3.000 de locuri de muncă în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GM va prelungi orarul de lucru cu încă un schimb de opt ore la trei uzine, creând 2.400 de noi locuri de muncă, pe măsură ce grupul consolidează producţia unităţilor care au fost închise sau care trec prin renovarea şi conversia liniilor de asamblare. În plus, GM va angaja 600 de persoane la diverse fabrici de motoare, transmisii şi alte componente auto.

Concernul auto anticipează că va produce 2,8 milioane de autovehicule anul viitor, cu 40-45% mai mult ca în 2009.

Grupul a declarat falimentul la mijlocul acestui an şi a ieşit din procedurile de insolvenţă după numai o lună, "noul GM" preluând toate activele şi operaţiunile profitabile ale concernului auto falimentar.

Celelalte active au rămas în procedură de lichidare.

După o perioadă de prăbuşire a vânzărilor, ca urmare a crizei financiare şi recesiuni, GM doreşte să majoreze semnificativ producţia pentru a face faţă cererii în urcare rapidă, stimulată în această vară şi de programul de casare a autoturismelor vechi cu subvenţii guvernamentale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici