GM face planuri de faliment

Constructorul auto General Motors (GM) ia în considerare un plan de faliment care cuprinde înfiinţarea rapidă a unei noi companii din diviziile profitabile, celelalte unităţi urmând să rămână sub protecţia legii falimentului pentru o perioada mai îndelungată.

35 afișări
Imaginea articolului GM face planuri de faliment

GM face planuri de faliment (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GM va încerca, însă, să obţină acorduri cu sindicatele înainte să ceară protecţie în faţa creditorilor sub legea falimentului, a declarat o sursă apropiată situaţiei.

Constructorul auto a avertizat că există şanse mari să ceară falimentul până în iunie, în condiţiile în care grupul are la dispoziţie 60 de zile pentru a obţine concesii de la creditori şi sindicate, după ce ultimul plan de restructurare, considerat insuficient, a fost respins de guvernul SUA

Prin comasarea afacerilor profitabile într-o singură companie, grupul vrea să demonstreze clienţilor, contribuabililor şi autorităţilor că noul GM poate supravieţui şi poate fi chiar competitiv.

Diviziile neprofitabile, precum Saturn şi Hummer, vor rămâne în faliment un timp îndelungat pentru a fi vândute sau valorificate în vreun fel, potrivit sursei citate.

Administraţia preşedintelui SUA, Barack Obama, a respins la sfârşitul lunii martie programele de relansare propuse de GM şi Chrysler pentru obţinerea de noi fonduri guvernamentale şi a avertizat că ambii constructori de automobile ar putea fi forţaţi să falimenteze pentru reducerea datoriilor.

Obama consideră că un faliment rapid şi negociat este cea mai bună opţiune pentru restructurarea şi îmbunătăţirea competitivităţii GM, potrivit Bloomberg. Oficialul este pregătit, de asemenea, să lase Chrysler să falimenteze sau să fie vândut în cazul în care grupul nu reuşeşte să încheie o alianţă cu Fiat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici