GM: Opel ar putea renunţa la 3.500 de angajaţi

Constructorul auto german Opel, divizie a grupului american General Motors (GM), ar putea disponibiliza până la 3.500 de angajaţi în cazul în care nu se va face nimic pentru salvarea companiei, a avertizat preşedintele GM Europe, Carl-Peter Forster.

19 afișări
Imaginea articolului GM: Opel ar putea renunţa la 3.500 de angajaţi

GM: Opel ar putea renunţa la 3.500 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sunt deja aşteptate reduceri ale salariilor, iar acestor măsuri li se va adăuga disponibilizarea a cel mult 3.500 de salariaţi, a afirmat Forster într-un interviu acordat publicaţiei germane Bild Zeitung.

"Însă vrem să evităm tocmai acest lucru", a precizat el.

GM, confruntat cu grave probleme de lichiditate, generate de scăderea semnificativă a cererii pe piaţa locală şi internaţională, discută cu autorităţile de la Berlin în legătură cu salvarea subsidiarei germane.

În Germania Opel are 26.000 de angajaţi.

Constructorul auto american încearcă, de asemenea, să obţină sprijin financiar de la Spania, Marea Britanie şi Belgia, state pe teritoriul cărora are unităţi de producţie.

"Pentru salvarea tuturor acestor puncte de lucru sunt necesare aproximativ 3,3 miliarde euro în împrumuturi şi participaţii directe, până în 2014", a spus Forster.

Citeşte şi:

Opel are nevoie de garanţii noi din partea statului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici