GM susţine că nu va mai opera concedieri la Opel în Germania

General Motors (GM) susţine că nu va mai concedia angajaţi ai Opel din Germania, chiar dacă guvernul de la Berlin refuză să ofere sprijin companiei, însă grupul american se arată încrezător că executivul german îşi va "calma" poziţia.

15 afișări
Imaginea articolului GM susţine că nu va mai opera concedieri la Opel în Germania

GM susţine că nu va mai opera concedieri la Opel în Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt foarte optimist că toate ţările unde suntem prezenţi vor aduce o formă de sprijin", a declarat noul director general al GM Europe, Nick Reilly.

El a adăugat că refuzul Berlinului de a ajuta Opel este "mai mult ipotetic" şi că cei 25.000 de angajaţi din Germania nu vor avea de suferit dacă guvernul îşi menţine poziţia.

"Decizia finală a Germaniei nu va afecta în niciun fel planul de restructurare, deci nu va conduce la mai multe - sau mai puţine - cocnedieri la Opel", a arătat oficialul GM.

Ministrul Economiei din Germania, Rainer Bruederle, a declarat vineri că GM are destule resurse pentru a finanţa restructurarea Opel pe cont propriu.

GM deţinea, la finele lunii septembrie, lichidiăţi şi valori mobiliare în valoare totală de 42,6 miliarde de dolari, datorită sprijinului obţinut de la guvernul Statelor Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici