Goldman Sachs estimează 400.000 de concedieri în SUA în noiembrie

Banca americană Goldman Sachs şi-a revizuit în creştere prognoza privind numărul de concedieri operate în Statele Unite în luna noiembrie, de la 350.000 la 400.000 de persoane, în urma datelor statistice publicate miercuri cu privire la şomajul în sectorul privat.

14 afișări
Imaginea articolului Goldman Sachs estimează 400.000 de concedieri în SUA în noiembrie

Goldman Sachs estimează 400.000 de concedieri în SUA în noiembrie (Imagine: Mediafax Foto)

Miercuri, datele statistice publicate de o agenţie americană de cercetare a pieţei muncii au indicat 250.000 de concedieri în sectorul privat în noiembrie, nivel record pentru ultimii şapte ani.

Economiştii chestionaţi vineri de Reuters au anticipat, în medie, 320.000 de concedieri la nivelul întregii economii americane pentru luna noiembrie.

Criza financiară şi efectele sale asupra economiei reale au aruncat Statele Unite şi alte mari puteri economice ale lumii în recesiune, determinând concedieri masive în toate sectoarele, din cauza scăderii constante a cererii de materii prime, energie, mărfuri şi bunuri de consum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici