Goodyear va concedia 5.000 de angajaţi

Producătorul american de anvelope auto Goodyear a anunţat, miercuri, că va concedia 5.000 de angajaţi, reprezentând 6,7% din personalul grupului la nivel mondial, ca urmare a rezultatelor financiare slabe din ultimul trimestru al anului trecut.

28 afișări
Imaginea articolului Goodyear va concedia 5.000 de angajaţi

Goodyear va concedia 5.000 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Goodyear, cel mai mare producător american de anvelope, a majorat, totodată, obiectivele pentru reducerile de cheltuieli şi urmează să îngheţe temporar plata salariilor către angajaţii din întreaga lume şi să reducă semnificativ producţia pentru a se adapta recesiunii.

Grupul a raportat o pierdere de 330 milioane de dolari aferentă ultimelor trei luni din 2008, faţă de un profit net de 52 milioane de dolari în perioada similară a anului anterior.

Excluzând factorii excepţionali, rezultatul Goodyear reprezintă o pierdere netă de 1,18 dolari pe acţiune în ultimul trimestru, de la profitul de 23 cenţi pe acţiune din ultimele teri luni din 2007.

Analiştii chestionaţi în prealabil de Reuters estimau pierderi de 1,13 dolari pe acţiune.

Încasările din vânzări ale Goodyear au scăzut cu circa 20%, de la 5,2 miliarde de dolari la 4,1 miliarde de dolari, reflectând reducerea producţiei cu 19%.

Deciziile de restructurare anunţate miercuri de grupul american reflectă problemele grave cu care se confruntă industria auto globală în contextul crizei financiare şi economice şi efectele negative severe resimţite de furnizorii de componente şi servicii conexe ca urmare a declinului accelerat al pieţei globale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici