Google a prezentat smartphone-ul Nexus 6, tableta Nexus 9 şi versiunea L a sistemului Android. Cum arată şi ce funcţii au noile dispozitive - FOTO, VIDEO

Google a lansat smartphone-ul Nexus 6, tableta Nexus 9 şi dispozitivul set-top box Nexus Player, precum şi versiunea L a sistemului de operare Android, încercând astfel să ţină pasul cu competitorul Apple.

2429 afișări
Imaginea articolului Google a prezentat smartphone-ul Nexus 6, tableta Nexus 9 şi versiunea L a sistemului Android. Cum arată şi ce funcţii au noile dispozitive - FOTO, VIDEO

Google a prezentat smartphone-ul Nexus 6, tableta Nexus 9 şi versiunea L a sistemului Android. Cum arată şi ce funcţii au noile dispozitive - FOTO, VIDEO (Imagine: Google)

Cele trei produse din gama Nexus au preţuri aproximativ egale cu cele ale echipamentelor Apple, în condiţiile în care, până acum, Google a ales să scoată pe piaţă modele mai ieftine decât competitorul său, relatează The Wall Street Journal.

De asemenea, Google a anunţat că o nouă versiune a sistemului său de operare Android va fi disponibilă de luna viitoare. Varianta L a sistemului Android îşi ia numele de la cuvântul "Lollipop" (acadea).

Spre deosebire de Apple, Google oferă licenţă pentru folosirea sistemului său de operare şi altor producători de telefoane.

Cele trei noi produse din gama Nexus vor fi disponibile pentru precomenzi din această săptămână în Statele Unite, iar în magazine vor apărea din luna noiembrie.

Smartphone-ul, care va fi scos pe piaţă în 27 de ţări, are un ecran de 5,9 inci, mai mare decât modelul iPhone 6 Plus al Apple, care are o diagonală de 5,5 inci. Nexus 6 costă 649 de dolari, în timp ce iPhone 6 Plus are un preţ de 749 de dolari.

Prin comparaţie, anul trecut, Google a lansat pe piaţă modelul Nexus 5 la un preţ de 349 de dolari.

Nexus 6 este dotat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 805 de 2,7 GHz şi o cameră de 13 megapixeli, iar bateria are o autonomie de funcţionare de 24 de ore.

Tableta Nexus 9, care este produsă de HTC şi costă 399 de dolari, va fi lansată în 30 de ţări şi va fi disponibilă în magazine de luna viitoare.

Cu un procesor de 64 de biţi şi un ecran de 8,9 inci, Google speră că noua tabletă va fi utilizată de către clienţii săi în locul laptopurilor.

Nexus Player este un dispozitiv set-top box care poate fi conectat la televizor şi foloseşte conexiunile Wi-Fi pentru a încărca filme şi emisiuni de televiziune. De asemenea, echipamentul produs de Asustek Computer este şi consolă de jocuri, permiţând utilizatorilor să joace jocurile Android.

Prezentarea noilor produse Nexus de către Google vine în contextul în care, în cursul zilei de joi, Apple va lansa noua generaţie de iPad-uri. Apple încercă, astfel, să accelereze vânzarea de tablete, după succesul avut de cele două modele de iPhone scoase pe piaţă în septembrie, iPhone 6 şi iPhone 6 Plus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici