Google ar putea înfiinţa o firmă de investiţii cu capital de risc

Compania americană Google, operatorul celui mai puternic motor de căutări online la nivel global, intenţionează să înfiinţeze o firmă de investiţii cu capital de risc, potrivit unor surse apropiate discuţiilor citate de Wall Street Journal.

17 afișări
Imaginea articolului Google ar putea înfiinţa o firmă de investiţii cu capital de risc

Google ar putea înfiinţa o firmă de investiţii cu capital de risc

Noua afacere urmează să fie condusă de actualul prim-vicepreşedinte al companiei de servicii online, David Drummond, care ocupă şi funcţia de director juridic, au spus două dintre sursele menţionate.

Google a angajat un fost antreprenor, William Maris, cu experienţă în domeniul investiţional, pentru a ajuta la înfiinţarea firmei.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat angajarea lui Maris, dar nu a făcut alte comentarii, potrivit Reuters.

O sursă familiarizată cu modelul de afaceri al gigantului american a explicat pentru agenţia de presă că orice discuţie privind înfiinţarea firmei de investiţii cu capital de risc se află în stadii preliminare şi nu se poate vorbi de o decizie finală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici