Google ar putea lansa marţi primul telefon mobil propriu

Google ar putea lansa marţi primul telefon mobil propriu, modelul Nexus One, pe platforma software Android dezvoltată de grup, care ar plasa gigantul căutărilor online în concurenţă directă cu Apple iPhone şi Research in Motion BlackBerry, transmite Bloomberg.

32 afișări
Imaginea articolului Google ar putea lansa marţi primul telefon mobil propriu

Google ar putea lansa marţi primul telefon mobil propriu (Imagine: www.engadget.com)

Telefonul va fi vândut probabil atât direct de Google, cât şi de către un operator telecom partener, potrivit analiştilor americani.

Lansarea este anticipată de experţi şi observatori în cadrul unei conferinţe de presă programată de companie pentru marţi. Google nu a precizat o temă concretă pentru eveniment, calificându-l drept "o întâlnire de presă privind platforma Android".

Compania a anunţat, în decembrie, că modelul Nexus One este în teste interne.

Google, care deţine cel mai popular motor de căutare online, a majorat în ultimii ani investiţiile din zona telefoniei mobile, pentru a profita de creşterea abruptă a cererii de terminale care permit nagivarea pe internet, redau conţinut media (video, audio, foto) şi pot servi drept cameră foto/video.

Platforma software Android a fost lansată în 2008 şi concurează cu Symbian OS, Windows Mobile, Linux Maemo şi OS X - dezvoltat de Apple pentru iPhone şi derivat din Mac OS X.

Nexus One, primul telefon lansat sub brandul propriu Google, va fi produs de compania taiwaneză HTC Corp şi ar putea introduce noi aplicaţii software dezvoltate de gigantul american, stabilind un nou standard pentru platforma Android.

Purtătorul de cuvânt al Google Kate Watson a refuzat să comenteze pe marginea evenimentului programat pentru marţi.

Site-ul de ştiri şi analize din sectorul tehnologiei Engadget a publicat în această săptămână informaţii conform cărora Nexus One va avea un ecran cu o diagonală de 3,7 inch (9,4 centimetri), o cameră foto/video cu rezoluţia de 5 megapixeli şi va încorpora procesorul Spandragon dezvoltat de grupul Qualcomm.

Telefonul pregătit de Google are de asemenea funcţii touchscreen şi poate efectua căutări pe motorul de căutare al companiei americane prin comenzi vocale.

Blogul Engadget califică modelul drept "arătos", dar nu îl consideră "asasinul iPhone".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici