Google are la dispoziţie, în afara SUA, 30 de miliarde de dolari pentru achiziţii

Google păstrează o mare parte din numerar în afara Statelor Unite şi poate folosi până la 30 de miliarde de dolari pentru posibile achiziţii, potrivit documentelor transmise de companie la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), relatează Bloomberg.

55 afișări
Imaginea articolului Google are la dispoziţie, în afara SUA, 30 de miliarde de dolari pentru achiziţii

Google are la dispoziţie, în afara SUA, 30 de miliarde de dolari pentru achiziţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Operatorul celor mai utilizat motor de căutare pe Internet la nivel mondial generează circa jumătate din venituri în străinătate şi evită plata de taxe în SUA prin păstrarea câştigurilor în afara ţării.

Google are nevoie de numerar pentru achiziţii, în condiţiile în care concurenţa din străinătate se intensifică, potrivit unei scrisori adresate SEC în luna decembrie, publicată marţi de instituţie.

"Continuăm să anticipăm că vom folosi o parte substanţială din veniturile în străinătate pentru achiziţii, având în vedere că operaţiunile globale ale Google s-au extins în domenii precum cel al dispozitivelor mobile. Este rezonabil să anticipăm că Google are nevoie de 20-30 de miliarde de dolari pentru a finanţa posibile achiziţii", se arată în scrisoare.

Google, criticată pentru că păstrează numerarul în străinătate, a intensificat achiziţiile, între care se află preluarea pentru 3,2 miliarde de dolari a producătorului de termostate digitale Nest Labs, din Palo Alto, California.

Compania a mai făcut o serie de achiziţii mai mici, în domeniul publicităţii, serviciilor cloud şi cele mobile.

La sfârşitul anului trecut, Google deţinea la subsidiarele din străinătate fonduri de 33,6 miliarde de dolari, dintr-un total de 58,7 miliarde de dolari la nivel de grup.

Google a devenit cel mai valoros brand din lume, devansând rivalul Apple, care a deţinut acest titlu timp de trei ani consecutiv, potrivit unui top al brandurilor la nivel global realizat de firma de publicitate şi cercetare Millward Brown.

Valoarea brandului Google a crescut anul trecut cu 40%, la 159 de miliarde de dolari, în timp ce Apple a consemnat un declin de 20%, la aproape 148 miliarde de dolari.

În precedenta ediţie a studiului, Google se afla pe poziţia a doua.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici