Google înfiinţează un fond pentru investiţii în companii noi

Google va înfiinţa un fond de 100 de milioane de dolari, numit Google Ventures, entitate independentă care va căuta oportunităţi de investiţii cu potenţial maxim de profitabilitate, în companii nou înfiinţate, în loc să urmărească investiţii care corespund strict viziunii strategice a companiei.

73 afișări
Imaginea articolului Google înfiinţează un fond pentru investiţii în companii noi

Google înfiinţează un fond pentru investiţii în companii noi

Managerii parteneri ai fondului vor fi Rich Miner, co-fondator al softului Androit pentru smart phone, preluat de Google în 2005, şi Bill Maris.

Miner a declarat, luni, că Google Ventures va analiza în vederea investiţiilor o gamă largă de companii, cu activităţi în domeniul produselor pentru Internet, tehnologiei informaţionale, sănătate şi biotehnologie.

Google Ventures a investit deja în Pixazza Inc, companie de servicii de marketing online specializată în fotografie, şi în Silver Spring Networks, companie care utilizează tehnologia pentru îmbunătăţirea eficienţei reţelelor energetice.

În trecut, Google a investit în alte companii prin intermediul diviziei filantropice Google.org, dar Maris a spus că Google Ventures va fi principalul vehicul pentru astfel de activităţi.

Fondul se va concentra în primul rând pe companii nou înfiinţate care au nevoie de finanţare, iar investiţiile vor porni de la zeci de mii de dolari şi până la mai multe zeci de milioane de dolari, a precizat Maris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici