Google interzice angajaţilor să folosească aplicaţia Zoom de pe laptop. Motivul din spatele deciziei

  • Google interzice angajaţilor săi să mai folosească aplicaţia Zoom
  • Google a renuntat la Zoom pe motiv că are probleme de securitate
  • Aplicaţia Zoom este foarte utilizată, în contextul pandemiei de coronavirus
7650 afișări
Imaginea articolului Google interzice angajaţilor să folosească aplicaţia Zoom de pe laptop. Motivul din spatele deciziei

Sursa: Profimedia

Google Alphabet a interzis angajaţilor săi să mai folosească aplicaţia de conferinţă video Zoom de pe laptopuri, din cauza problemelor de securitate, informează Reuters.

Google va permite în continuare utilizarea Zoom prin aplicaţii şi browsere mobile.

„Recent, echipa noastră de securitate a informat angajaţii care folosesc Zoom Desktop Client că nu va mai rula pe computere corporative, deoarece nu respectă standardele noastre de securitate pentru aplicaţiile utilizate de angajaţii noştri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Google, Jose Castaneda, pentru jurnaliştii de la Reuters.

Aplicaţia Zoom a fost fondată în 2011, de Eric Yuan şi este printre cele mai populare aplicaţii de conferinţă video, alături de Skype şi Google Meet.

Aplicaţia este foarte folosită azi, din cauza pandemiei de coronavirus, care nu mai permite persoanelor să se întâlnească altfel, decât online.

Acţiunile Zoom au crescut în acest an la aproximativ 29 miliarde de dolari, informează NY Times.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici