Google nu renunţă la planurile pentru licenţa de frecvenţe pentru telefonie mobilă

Compania Google vrea să participe la licitaţia pentru o licenţă pentru frecvenţele de telefonie mobilă, deşi a întâmpinat, luna trecută, o anumită reticenţă din partea autorităţilor de la Washington, a declarat directorul general al companiei, Eric Schmidt, citat de Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Google nu renunţă la planurile pentru licenţa de frecvenţe pentru telefonie mobilă

Google nu renunţă la planurile pentru licenţă de frecvenţe pentru telefonie mobilă

Google probabil nu va renunţa la planurile de a licita pentru o licenţă pentru frecvenţele de telefonie mobilă care vor rămâne libere, după anul 2009, când reţelele de televiziune vor trece de la sistemul analog, la cel digital, a anunţat Schmidt, la o conferinţă a autorităţilor de reglementare şi liderilor din industrie.

În acest an, oficialii companiei au anunţat, în mod surprinzător, că Google intenţionează să participe la licitaţie.

Principalii concurenţi sunt companiile de telefonie mobilă AT&T, Verizon Communications şi T-Mobile, o unitate a Deutsche Telekom.

Google s-a angajat să investească cel puţin 4,6 miliarde de dolari, dacă Comisia Federală pentru Comunicaţii (FCC) va accepta anumite condiţii.

FCC a refuzat însă, la sfârşitul lunii iulie, să stabilească reguli prin care li se cerea câştigătorilor licenţelor pentru frecvenţa de 700 MHz să furnizeze altor companii drepturi de acces, contra cost.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici