Google va prelua aplicaţia de navigaţie şi trafic Waze, pentru 1 miliard de dolari

Google este aproape de preluarea aplicaţiei de navigaţie şi informaţii privind traficul Waze, pentru mai mult de 1 miliard de dolari, a declarat o sursă apropiată situaţiei.

1883 afișări
Imaginea articolului Google va prelua aplicaţia de navigaţie şi trafic Waze, pentru 1 miliard de dolari

Google va prelua aplicaţia de navigaţie şi trafic Waze, pentru 1 miliard de dolari

Înţelegerea ar putea fi anunţată în această săptămână, a adăugat persoana citată, pentru Wall Street Journal.

Anterior, surse apropiate situaţiei afirmau că printre companiile interesate de preluarea Waze s-ar număra Apple şi Facebook.

Contactaţi de WSJ, reprezentanţii Google şi Waze au refuzat să comenteze informaţiile.

Preluarea Waze va ajuta Google să-şi consolideze oferta în domeniul soluţilor de navigaţie.

Waze, cu 5 ani de activitate, este disponibilă gratis pe iPhone, iPad şi smartphone-urile şi tabletele cu sistemul de operare Android dezvoltat de Google.

Aproximativ 45 de milioane de conducători auto din 193 de ţări utilizează Waze, potrivit site-ului companiei care a dezvoltat aplicaţia, Waze Inc.

Waze a fost creată în Israel, iar compania are aproximativ 100 de angajaţi, inclusiv o echipă de cercetare şi dezvoltare în ţară.

Directorul general şi ceilalţi executivi lucrează din Palo Alto, California, iar compania are un birou şi la New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici