Gorghiu: PSD să facă altă propunere pentru Curtea de Conturi în locul lui Sârbu, altfel votăm contra

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, în legătură cu numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi, că este momentul ca PSD şi Liviu Dragnea să facă o altă propunere asupra căreia nu planează suspiciuni, în caz contrar PNL va vota împotrivă şi va ataca la Curtea Constituţională.

520 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: PSD să facă altă propunere pentru Curtea de Conturi în locul lui Sârbu, altfel votăm contra

Ilie Sârbu (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

"Cu privire la numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi vreau să precizez că eu cred că este totuşi momentul în care domnul Dragnea şi PSD să se gândescă la alt candidat, cred că ar trebui să aibă înţelepciunea să facă o altă propunere şi să vină cu o persoană pregătită şi cu experienţă, asupra căreia să nu planeze suspiciuni, şi am convingerea că înţelege, fără să aduc mai multe argumente, poziţia PNL”, a spus Gorghiu.

Ea a adăugat că, dacă PSD nu va face altă propunere, PNL va vota împotriva numirii lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi şi o va contesta la Curtea Constituţională.

"Dacă nu va înţelege că la Curtea de Conturi este nevoie de o personaă cu bună reputaţie şi că, în opinia fiecăruia de bun simţ, este că ar exista cel puţin o incompatibilitate morală între calitatea de urmărit penal şi cea de membru al Curţii de Conturi, atunci îi informez pe cei de la PSD că vom vota împotriva acestei numiri şi o vom contesta la CCR, dacă până la urmă se va face", a mai spus Alina Gorghiu.

Fostul lider al senatorilor PSD Ilie Sârbu ar urma să fie nominalizat de PSD pentru postul de vicepreşedinte la Curtea de Conturi.

La începutul sesiunii, senatorul PSD Ilie Sârbu a declarat că se retrage complet din politică şi va demisiona atât din PSD, cât şi din Senat, în pregătirea votului din Parlament prin care ar urma să preia o funcţie de vicepreşedinte al Curţii de Conturi, care va avea loc peste două săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici